Tarinoidaanpa taas reisun edistymisestä. Kuluneella viikolla postikusti toi lentoliput ja näin ollen matkapäivämäärät alkavat olemaan selvillä. Matka alkaa Helsinkin-Vantaan lentoasemalta 23.2.2009 puoli kahdeksan aikaan illalla. Ensimmäinen pysäkki on Pariisissa, jossa paikalliseen lentokenttään tutustumiseen on varattu aikaa noin kaksi tuntia. Pariisista matka jatkuukin kolmetoistatuntisella lennolla Chilen pääkaupunkiin Santiago de Chileen. Santiagosta jatkanemme matkaa bussitse kohti Valparaison merenrantakaupunkia.

Tässä kohtaa matkaseurueemme majoittuu noin neljäksi kuukaudeksi ja Valparaisossa tutustumme muun muassa paikalliseen opiskelijaelämään luentojen ja bileiden muodossa. Heinäkuun alussa, kun paikallisen yliopiston tarjoamat luentoelämykset on koettu ja tenteistä hankittu vahvat hylsyt, matkamme jatkuu. Jälleen siirrymme bussilla Santiagoon, josta on varattu lento Perun pääkaupunkiin Limaan. Limassa vietämme noin viikon ja jatkamme matkaa Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Quitossa vietämme noin viikon ja jatkamme matkaa Costa Rican pääkaupunkiin San Joseen. San Josessa vietämme noin viikon ja jatkamme matkaa Kuuban pääkaupunkiin Havannaan. Havannassa vietämme noin viikon ja jatkamme matkaa Ranskan pääkaupunkiin Pariisiin. Pariisissa vietämme noin kaksi ja puoli tuntia ja jatkamme matkaamme Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin. Alla olevassa epäselvässä kartassa on hahmoteltu tähän mennessä varatut matkareitit.

2014031.jpg


Tiesitkö että (2): Chile lienee tunnettaneen Suomessa pääasiassa mainioista viineistään, siitä huolimatta siellä sijaitsee myös Atacaman aavikko, jota pidetään maapallon kuivimpana alueena.

 

Matkakuvauksen lukeminen on varmasti yhtä puuduttavaa kuin sen kirjoittaminenkin. Toivottavasti itse matka osoittautuu edes vähän mielenkiintoisemmaksi. Toki noiden neljän Chilessä vietettävän kuukauden aikana on tarkoitus matkustaa muun muassa Argentiinaan ja toivottavasti Brasiliaan. Näistä visiiteistä ilmoitamme, kun mahdolliset matkasuunnitelmat alkavat selviämään.

TJ-141