Halibazuippa!!!

Blogia ei ole viime aikoina päivitetty, siitä yksinkertaisesta syystä johtuen, että reissuun liittyen ei ole oikein ollut mitään uutta kerrottavaa. Viime viikonloppuna pidetyn strategiapalaverinkin anti Chilen reissun osalta oli varsin suppea, todettiin vaan, että viisumeita haetaan tulevaisuudessa. Mutta kirjoitetaan nyt jotain, sillä emmehän me tahdo tuottaa pettymystä teille, rakkaat lukijat. Tänä viikonloppuna saavutetaan myös symbolinen rajapyykki, eli lauantaina klo 19.30 on tasan 100 päivää aikaa lähtöön, joten tätä hyvin vähän asiasisältöä sisältävää kirjoitusta voidaankin pitää TJ-100 speciaalina.

Ihan alkuun kiitämme kaikkia blogiin lähetetyistä kommenteista. Niitä saa lähettää lisääkin ja niissä voi myös antaa rakentavaa palautetta kirjoituksista. Koska viime kerralla kaikki eivät kiinnostuneet vaatimattomasta kultturelli osuudesta, niin kirjoitetaan nyt sitten jostain muusta. Eli tällä kertaa hieman taustatietoa tulevasta kotikaupungistamme Valparaisosta.

Tyynen valtameren rannalla sijaitseva Valpo, kuten paikalliset kaupunkia kutsuvat, on saanut nimensä espanjan kielen sanoista "va al paraiso", eli vapaasti suomennettuna "mennä paratiisiin". Onko kyseessä sitten todellinen paratiisi, jää nähtäväksi, mutta ennakkotietojen mukaan paikan pitäisi olla vähintäänkin mielenkiintoinen.

Kaupungin menneisyydestä sen verran, että Chilen itsenäistyttyä 1800-luvun alkupuolella Valparaisosta tuli maan laivaston pääsatama ja näin ollen portti ulkomaailmaan. Kaupunki oli myös tärkeä pysähdyspaikka laivojen matkatessa tyyneltä valtamereltä atlantille. Valparaison kukkuloille ja meren rannalle rakennettu vanhakaupunki on vuodesta 2003 asti kuulunut myös Unescon maailmanperintö kohteisiin.

Nykyään Valparaisossa asuu n. 270.000 asukasta ja se on näin ollen Chilen kuudenneksi isoin kaupunki. Valparaiso tunnetaan boheemina Chilen kulttuuri pääkaupunkina ja nykyään myös maan kongressi kokoontuu kaupungissa. Kaupungin satama lienee edelleen Chilen tärkein. Naapuri kaupunki Viña de Mar, jota sanotaan maan turisti pääkaupungiksi, on kasvanut miltei kiinni Valparaisoon ja yhdessä nämä muodostavatkin maan kolmanneksi suurimman asutuskeskittymän. Viña del Mar on hieman naapuriaan isompi ja muistuttaa enemmän etelä-euroopan kaupunkia, hiekkarantoja seuraavine hotelli ketjuineen. Kaupungissa järjestetään vuosittain "Viña del Mar International Song Festival" joka ilmeisesti on melko suuren luokan festivaali. Paikallisen lähteemme mukaan tapahtuma on todellinen "fiesta de puta madre" ja näin ollen ei ole ollenkaan huono sattuma, että kyseiset kinkerit alkavat juuri kun koneemme laskeutuu etelä-amerikan mantereelle!


Tiesitkö, että (4): Maapallon syvin kohta, Mariaanien hauta ,on 10911 metriä meren pinnan alapuolella ja se sijaitsee Tyynessä valtameressä. Kyseinen vesialue on kooltaan 179 679 000 km² ja peittää näin ollen yhden kolmasosan maapallon pinta-alasta.

2067927.jpg

Seuraavassa linkissä hieman kuvia tulevasta opinahjostamme: http://www.dgc.usm.cl/?page_id=27&album=3 Harmikseni huomasin juuri, että ei se päärakennus nyt sitten olekaan aivan meren rannalla, vaan kyllä siitä se 200 metriä tulee väkisinkin matkaa...

Lopussa vielä muutama rivi tekstiä Valparaison suuresta pojasta, Pablo Nerudasta:

Pablo Neruda, alkuperäiseltä nimeltään Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto (12. heinäkuuta 1904 – 23. syyskuuta 1973) oli chileläinen runoilija, diplomaatti ja kommunistipuolueen poliitikko. Nerudaa pidetään yhtenä 1900-luvun tärkeimmistä runoilijoista ja latinalaisamerikkalaisista kirjailijoista. Neruda sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon lokakuun 21 päivänä vuonna 1971. Ennen Nerudaa Nobelin kirjallisuuspalkinto on myönnetty viidelle espanjankieliselle ja kahdelle latinalaisamerikkalaiselle kirjailijalle.

Tällä kertaa ei enempää, Valparaisosta kirjoitetaan varmasti vielä uusittu blogiteksti sen jälkeen kun olemme paikan päällä arvioimassa... 100 päivää tosiaan aikaa nauttia suomen syksystä / talvesta ja sitten mennään... HASTA PROXIMA!!!