Chileen matkustava turisti saa rajalta turistiviisumin, joka on voimassa 30 päivää. Koska aikomuksemme on viihtyä tuossa punaviinin ja lyriikan luvatussa maassa hieman kauemmin, tarvitsemme viisumin joka on voimassa mielellään koko valtiovierailun ajan. Opiskelijaviisumi myönnetään opiskeluajaksi ja maksimissaan vuodeksi. Viisumi anotaan Chilen suurlähetystöstä, joka sijaitsee yllättäen Helsingissä. Lähetystöön pitää lähettää melkoinen nivaska erilaisia dokumentteja todistelemaan, että matkustavalla henkilöllä ei ole kovin pitkälle meneviä loikkausaikeita. Varsinainen viisumi pitää sitten henkilökohtaisesti käydä noutamassa lähetystöstä ja samalla keikalla he kuulemma ottavat sormenjäljet. Pitänee siis matkustaa lateksihanskat kädessä. Sähköpostissaan lähetystön henkilökunta lupaili myöntää opiskelijaviisumin "erittäin nopeasti". Saapa sitten nähdä eroaako Chilen "nopeasti" esimerkiksi Espanjan "nopeasta" kovinkin merkittävästi.

Viisumia varten lähetystön henkilökunta haluaa nähdä ensinnä vaihtokohteena olevasta koulusta lähetetyn todistuksen siitä, että viisumia hakeva henkilö on hyväksytty Chileen opiskelemaan. Perussettinä näissä systeemeissä on kopio passin infoaukeamasta ja neljä kappaletta passikuvia. Näiden lisäksi pitää vielä todistella, että matkustavalla henkilöllä piisaa massia, hilloa, valuuttaa ja varallisuutta sen verran, että Chilestä pääsee myös pois siinä vaiheessa, kun viisumi erääntyy. Kun Chilen viranomaisille on todisteltu, että viisumia hakeva henkilö on olemassa ja varoissaan, pitää vielä todistella, että ko. henkilö ei kovin todennäköisesti kuole käsiin matkan aikana. Tähän tarvitsemme lääkärintodistuksen. Lääkäri tekee pintapuolisen tarkastuksen, kysyy asiakkaalta onko tämä terve ja kirjoittaa lääkärintodistuksen ja 34€ laskun. Näin ainakin Terveystalon kohdalla.

Tiesitkö, että (8): Suomessa on 21.8.2006 siirrytty uusiin passikuvavaatimuksiin, jotka perustuvat YK:n alaisen Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön määritelmiin. Tarkoituksena on yhdenmukaistaa passikuvia ja varmentaa passinhaltijan tunnistamista. Uudet vaatimukset palvelevat erityisesti uusia biometrisia passeja, sillä niihin tallennettavaa sähköistä kasvokuvaa käytetään myöhemmin koneellisessa kasvontunnistuksessa.


Näin siis Chileen pyrkivä matkaaja saa haalittua kasaan viisumihakemukseen tarvittavat paperit ja voi lähettää ne Chilen lähetystöön. Lähettämisen jälkeen alkaa jännittävä odotusvaihe, joka melkoisella varmuudella päättyy viisumin myöntämiseen.