No niin, blogin kirjoittamisessa on ollut nyt hieman taukoa sillä jonkinlainen ruokamyrkytys aiheutti melkoisen maanjäristyksen kirjoittajien mahassa. Niko tippui vauhdista jo tiistaina ja Ollin kohdalla oireet alkoivat keskiviikkoaamuna. Nyt ollaan taas pikkuhiljaa jaloillaan, joten on aika kertoa myös viimeaikaisia kuulumisia täältä etelän lämmöstä.


Chileläisestä suunnitelmallisuudesta ja asioiden reippaasta hoitamisesta hyvänä esimerkkinä toimii Nikon vaatekaappi. Huoneessa ei siis ollut muutto hetkellä vaatekaappia, mutta sellainen olisi kuulemma tulossa hyvinkin pian. Nyt kuukauden jälkeen vaatekaappi näyttää edelleen tältä...

 1238716771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Viime perjantaina ei muistaakseni tapahtunut oikein mitään erikoisempaa. Lauantaina oli Braulion synttärit Patiperrossa ja niinpä sitten suuntasimme juhlimaan niitä. Päästyämme pelipaikalle selvisi, että juhlijoiden väsähtämisen takia synttäri-illallinen olikin siirretty sunnuntaille. No istuskeltiin kuitenkin iltaa hostelli-porukalla jonkin aikaa ennen kuin lähdettiin käymään La Salassa Steffin, Natalien ja jonkun santiagolaisen hampparin kanssa. Osa porukasta väsähti matkalla mutta kuitenkin.

 

Sunnuntaina käytiin vähän pyöräilemässä Playa Anchan suunnalla ja kiivettiin meren rannassa olevalle nykyään ehkäpä 10 metriä korkealle kalliolle. Kyseinen paikka tunnetaan nimellä La Piedra Feliz. Kallio on ollut aikaisemmin huomattavasti korkeampi, mutta se on räjäytetty matalammaksi, ihmisten hypittyä sieltä liian paljon itsemurhia. Tässä muuten esimerkki espanjankielen helppoudesta, dinamitar = dynamiitittaa eli räjäyttää.


Illalla mentiin sitten uudelleen Patiperroon. Ensin katsottiin Chile – Peru futsmatsi ja tämän jälkeen syötiin erittäin loistavaa brittikokin (John) laittamaa grillikanaa Braulion synttäreiden kunniaksi. Oli mukavaa huomata, että olimme edelleen Patiperrossa kuin kotonamme ja tunsimme kaikki firman nykyiset työntekijät.

 

Maanantaina piti mennä aikaisin aamulla kouluun mutta herääminen tuotti hieman vaikeuksia ja luennoille meno hieman siirtyi. Illalla käytiin Viñassa vähän shoppailemassa ja syötiin todennäköisesti kohtalokkaat Completot runsaalla majoneesilla. Vieläkin tekee pahaa kun ajattelee kyseistä sämpylää…

 

Maanantain ja tiistain vastaisena yönä suomalais-turkulainen retkeilijäryhmittymä, eli Ville ja Tuomas saapuivat Valparaisoon. Tiistaina käytiin ensin espanjan tunneilla ja tämän jälkeen Niko alkoi tuntea voinnin heikkenevän. Olli kävi vielä kierrättämässä turisteja kaupungilla ja tämän jälkeen myös Gatossa. Keskiviikkona kaatui sitten Ollikin sängyn pohjalle. Voimme kertoa että oli hienoa kun sai juosta vessassa ja ainoana vaihteluna joko p***kalla tai laattaamassa. Eli parista viimeisestä päivästä ei ole oikein mitään kerrottavaa.

 

Tulevaisuuden suunnitelmista sen verran, että huomenna tai viimeistään lauantaina vuokrataan auto ja lähdetään ajelemaan kohti etelää tai pohjoista. Alun perinhän suunnitelmissa oli lentää Patagoniaan Punta Arenasiin, mutta todennäköisesti ajelemme Puerto Montt:iin tai sitten vielä kauemmas etelään. Riippuen siitä miten matka etenee.

 

Tiesitkö, että (23): Yksi matkan päämäristä lienee Chiloén saari tyynellä valtamerellä. Saaren pinta-ala on kaiken kaikkiaan 8 394 km^2 ja se on näin ollen Chilen ja koko Etelä-Amerikan toiseksi suurin saari. Chiloén saarella elää erittäin harvinainen darwininkettu (Pseudalopex fulvipes), joka lienee maailman uhanalaisin endeeminen koiraeläin.

 

-VL-