Päivän uutiset: Noticias del dia: Nyyheeters daagens:


Asunnon hakuprojekti on täysillä käynnissä ja meillä on oikeastaan muutama enemmän tai vähemmän hyvä vaihtoehto tiedossa. Näistä yksi sijaitsee paikallisessa hostellissa, josta on mahdollisuus vuokrata huone puoleksi vuodeksi. Kyseisessä paikassa asuu myös ainakin yksi paikallinen opiskelija ja siellä olisi ehkä myös mahdollista totteuttaa pitk aikainen haave hostellin vastaanotossa työskentelemisestä. Pari muuta vaihtoehtoa ovat ihan normaaleja asuntoja ja näistä toisessa asuu paikallinen n. 40-vuotias suunnittelija ja toisessa nuori opiskelijaneito. Ja itseasiassa taidettiinkin juuri päättää että kumpi näistä vaihtoehdoista otetaan. Asiaa hieman vaikeuttaa se, että huomenna olisi vielä mahdollisuus nähdä yksi uusi vaihtoehto. Jokeinen näistä asunnoista on löytynyt jättämiemme ilmoitusten perusteella joten taktiikka näyttäisi toimivan kohtuullisesti.


Sitten muutamia havaintoja Valposta. Kun saavuimme tänne tiistai aamuna bussilla, ensimmäinen ajatus oli että mihis vidduun sitä oikeen on tultu. Kaikki näytti niin köyhältä ja likaiselta. Kaikkeen kuitenkin tottuu nopeasti ja tällä hetkellä Valpo vaikuttaa jo varsin asialliselta ja viihtyisältä kaupungilta. Boheemi. On ehkä paras sana kuvaamaan tätä paikkaa. Graffittien ja talojen mielenkiintoisen värivaikutelman heijastamaa kuvaa tyyni valtameri taustalla on oikeastaan turha kuvailla sanoin joten tässä muutamia kuvia.

graffitteja on täällä aivan kaikkialla

Tiesitkö, että (12): Chilen presidentti Salvador Allende kuoli vuonna 1973 Augusto Pinochetin johtamaa vallankaappausta seuranneessa taistelussa AK-47-rynnäkkökiväärin luotiin. Kyseisessä rynnäkkökiväärissä oli kultainen laatta, jossa luki "Hyvälle ystävälleni Salvador Allendelle Fidel Castrolta, joka erilaisin keinoin yrittää saavuttaa samat tavoitteet ".

Patiperro hostel, huippumesta

casa azul


Kadulla


Ameriikoissa JAFFAkin on suurempaa

kulkukoirat elää täällä aika rennosti

meidän uusi auto?


lisää graffitteja

Sellainen juttu pitää vielä mainita että ihmiset täällä ovat todella avuliaita  ja ystävällisiä. Kävimme esim. ekana päivänä soittelemassa yhden talon oven takana kun siellä piti olla vapaa asunto. No eihän prepaid tietenkään toiminut ilman aktivointia mutta viereisen ravintolan tarjoilija tuli apuun ja yritti selvittää asiaa. Lopputulos oli että kyseinen kaveri soitteli joihinkin numeroihin ja me sitten päästiin kattelemaan joitakin asuntoja. ja yhdessä paikassa portieeri soittteli meille yhden asunto näytön kun oltiin samassa talossa katsomassa toista paikkaa. Sitten  ekana päivänä oltiin hieman hukassa etsimässä hostellia, ja joku paikallinen vanha mies lähti saattamaan meitä oikealle acensorille (hissi josta kuvia myöhemmi). No siellä sitten paikallinen poliisi tuli vastaan ja tää vanha hombre selitti niille meidän asian. Lopputulos oli että poliisi lähti näyttämään oikean paikan ja käveli ehkä 10 min meidän mukana. Muutenkin kaduilla ei tarvitse kauaa pyöriä kun on jo joku kysymässä että tarvitaanko apua.

Tällaista tällä kertaa. Laittakaas ny joku muukin kommenttia ku ei Tommi kuitenkaa kauaa yksin jaksa... =)